Luxe in je eigen tuinkantoor

Behoefte aan meer thuiswerken? Of wil je niet meer reizen naar kantoor? Dan is het misschien een idee om eens te kijken voor een ruimte in je huis om te werken. Misschien vind je dat wel lastig met je drukke gezinsleven, omdat je denkt dat je concentratie niet optimaal is. Dan is het misschien een idee om een tuinkantoor te plaatsen. Een kantoor in je tuin zorgt ervoor dat je jouw eigen ruimte hebt zonder de drukte van je gezin. Je bent overtuigd geraakt en plaatst een kantoor in je tuin. Hoe kleed je dan deze ruimte aan? Daar geven wij antwoord op in deze blog.

Inrichten van je eigen kantoor in je tuin

Wil je jouw kantoor voorzien van een luxe en stijl? Dan zijn er genoeg tips waarmee je met een klein budget een luxe sfeer kan creëren in je tuinkantoor. Ten eerste is het belangrijk om voor genoeg licht te zorgen. Vaak beschikt een kantoor unit over grote ramen, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Extra lampen kunnen dan zorgen voor de luxe uitstraling. Hierbij kun je denken aan een kroonluchter of een chique hanglamp. Daarnaast is het belangrijk dat alle snoertjes zijn weggewerkt. Snoeren en draden geven vaak een rommelig effect en dat wil je natuurlijk niet in je kantoor. Je kunt de snoeren gemakkelijk wegwerken door met een kabelgoot of speciale haken te werken. 

Kunst is natuurlijk een middel om je kantoor mooi aan te kleden. Je hoeft daarvoor geen honderden euro’s uit te geven. Vaak zijn er mooie kunstwerken voor een klein prijsje. Het is natuurlijk ook mogelijk om iets te vinden in een 2de-hands winkel. Kies ook voor luxe materialen, zoals een luxe bureau of stoel. Je hoeft dit niet meteen allemaal te vervangen, maar vervang elke periode iets. Zo krijgt de luxe kantoorunit de sfeer die je wilt.

Wees altijd subtiel met kleuren. Focus op twee basis kleuren en breidt dit uit in andere materialen in je kantoor. Kies vooral voor warme kleuren, dit geeft namelijk die luxe. En over een tijdje heb je jouw ideale luxe kantoor in je tuin.

Vormen aanbrengen met halfverharding

Halfverharding wordt steeds populairder onder particulieren, maar ook bedrijven en de agrarische sector. Dat is ook wel logisch als je nagaat dat je er vele kant mee op kunt. Het is namelijk erg geschikt voor verschillende terreinen en oppervlaktes. Daarnaast heeft halfverharding geen vast materiaalsoort, maar kan het uit verschillende materialen, als steentjes, zoals grauwacke, maar ook schelpjes en speciaal zand wordt gemaakt. Daardoor is er ook een mogelijkheid om te kiezen voor een kleur. Welke halfverharding past bij jou ligt aan een aantal voorwaarden. Zo kun je denken aan de oppervlakte van de weg of het pad en waarvoor het gebruik gaat worden. Zo kun je bij wandelaars of fietser steentjes leggen die weinig zorgen voor eventuele plassen en bij parkeerplaatsen voor auto’s is het weer verstandig dat de steentjes goed op zijn plek blijven liggen. 

Je eigen vorm leggen met halfverharding

Halfverharding kent veel mogelijkheden, als het gaat om het materiaal en kleuren. Maar halfverharding is ook ideaal voor het creëren van vormen. Je kunt namelijk de meest gekke vormen in je tuin of als pad in een park aanbrengen. De materialen zijn zo klein, dat je niet vast zit aan bepaalde vormen. Grauwacke is uitermate geschikt voor speeltuinen. In speeltuinen worden vaak paden aangelegd met ronde vormen. Met een halfverharding als grauwacke is dit makkelijk aan te leggen en het geeft ook een natuurlijk effect. Maar andere vormen van halfverharding kunnen gebogen paden aanleggen in bijvoorbeeld natuurgebieden, waarin niet alles recht is. De halfverharding is makkelijk aan te leggen door middel van een elektrisch emissieloos materieel. Er wordt wel altijd gekeken naar de conditie van de ondergrond en of deze misschien verwijderd moet worden. Het kan ook zijn dat er juist een extra laag moet worden aangebracht. 

De paden of wegen zijn vooral geschikt voor wandelaars, rolstoelgebruikers, maar ook fietsers. Gaat er veel zwaar verkeer overheen, dan is het verstandig om eens te kijken naar graustabiel halfverharding.

Professioneel jouw natuurstenen vloer laten reinigen?

Wil jij nog jarenlang genieten van jouw natuurstenen vloer? Hier hebben we een oplossing voor. Jouw natuurstenen vloer laten reinigen door een echte professional zorgt ervoor dat de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt worden zodat jouw vloer weer helemaal gaat stralen. Een vloer laten reinigen is niet alleen voor de zakelijke markt maar is ook beschikbaar voor particulieren. Ben je benieuwd over de werkzaamheden bij het laten reinigen van een natuurstenen vloer? We vertellen je graag meer.

Zo gaat een professional te werk

Het lijkt makkelijker dan dat het is. Een natuurstenen vloer laten reinigen vereist veel kennis. Het is erg belangrijk om de vloer te ontvetten en te reinigen. De vloer zal er dan erg dof uit komen te zien. Vervolgens zullen de professionals de vloer machinaal bewerken. Dit bestaat uit het verwijderen van lichte beschadigingen en indien van toepassing het egaal maken van de vloer. Er bestaan veel verschillende soorten natuurstenen. Bij elke soort zal de bewerking anders zijn. Als de werkzaamheden ten einde komen, zal je natuursteen gekristalliseerd worden. 

Deze soorten natuurstenen kan je laten reinigen

Ben je benieuwd of jouw soort natuursteen gereinigd kan worden door een professional? De volgende soorten kan je laten reinigen:

  • Marmeren vloer
  • Terrazzo vloer 
  • Granieten vloer 
  • Leisteen vloer 
  • Hardstenen vloer
  • Kwartsiet vloer

Laat jouw natuurstenen vloer reinigen door een echte professional. Als er verkeerde schoonmaakmiddelen gebruikt worden, kan het je vloer beschadigen.

Laat alle doffe plekken definitief verwijderen!

Krijg jouw natuurstenen vloer snel doffe plekken? Laat jouw natuursteen kristalliseren. Door middel van kristalliseren zullen de doffe plekken verwijderd worden en krijgt het zijn oorspronkelijke glans terug. Ook ondiepe krasjes kunnen met het kristalliseren van denatuursteen worden weggewerkt. De volgende soorten natuursteen kan gekristalliseerd worden: marmer, hardsteen, travertin en kalksteen. Staat jouw soort natuursteen er niet tussen? Vraag aan een professional of het ook voor jouw natuursteen geschikt is.