Onkruid bestrijden

Dit artikel gaat over onkruidbestrijding. We laten chemische bestrijdingsmiddelen hier buiten beschouwing.

Wat is onkruid?

Onder onkruid verstaat men doorgaans planten die ergens spontaan groeien en daar ongewenst zijn. Iets wat in onze bloementuin groeit zonder dat we het hebben geplant, hoeft daarom nog geen onkruid te worden genoemd.

Voorkomen is beter dan genezen

Je kunt voorkomen dat het onkruid ergens gaat groeien, door de grond bedekt te houden. Je kunt bodembedekkers daarvoor gebruiken of de grond bedekken met bijvoorbeeld houtsnippers en/of boomschors. Wortels van de planten die in de bloementuin van de buren groeien, kunnen ondergronds jouw tuin bereiken en zorgen voor plantengroei daar. Dat kan je voorkomen door een kunststof scheiding in de grond aan te brengen, die circa 30 diep is. Als er onkruid in je tuin verschijnt, dan dien je dat snel te verwijderen. Er zijn soorten onkruid die echte woekeraars zijn.

Handmatig verwijderen

Met handmatig verwijderen, bedoelen we hier met handgereedschap en met de handen. Je gaat daarvoor op je knieën. In dezelfde positie kan je een schrepel gebruiken. Een nadeel daarvan is dat de wortels blijven zitten. Beter kan je die met een schepje uitgraven. Het effect van een schoffel is hetzelfde als van een schrepel: de wortels blijven achter. Er bestaan ook borstels. Die kunnen handmatig zijn, maar veelal zijn ze elektrisch.

Elektrische gereedschappen

We bespreken hier kort twee typen elektrische gereedschappen:

  • Onkruidborstel
  • Onkruidbrander

We hebben het hier over het gebruik in privé bloementuinen.

Onkruidborstels

We noemden al de handmatige onkruidborstel. Meestal wordt de elektrische uitvoering gebruikt. Een onkruidborstel bestaat uit nylon- of staaldraden. Met de borstel veeg je over het onkruid, waarvan het deel dat zich boven de grond bevindt, wordt verwijderd. De kop van het apparaat kan een roterende borstel hebben.

Onkruidbranders

Zoals de naam al doet vermoeden wordt met onkruidbranders het onkruid weggebrand. De hitte van de brander breekt tot in de wortels de celstructuur van een plant af.

Bovenaan Google met linkbuilding!

Als je er nog nooit van hebt gehoord dan zorgt dit volgende er wel voor dat je er alles over wilt weten: de ranking van Google wordt namelijk voor 30% bepaald door linkbuilding. Dit is een onderdeel van SEO waarbij er doelbewust backlinks worden verzameld die naar een bepaalde website of webshop zullen leiden. Elke link die naar een website verwijst wordt namelijk gezien als een soort stem en hoe meer stemmen, hoe relevanter en waardevoller de website wordt in de ogen van de zoekmachines.

Waar moet je op letten met linkbuilding?

Goed om te weten is dat niet alle links evenveel waarde hebben, maar dat dit ook niet hoeft. Het is belangrijk om een linkprofiel te creëren waarin een combinatie van kwalitatieve links en minder kwalitatieve links voorkomen. Hierdoor, krijg je een natuurlijk linkprofiel en daar zal Google je voor belonen. Dit in combinatie met goede content op je website kan leiden tot een toppositie.

Om te ontdekken welk linkbuilding pakket van technieken jouw linkprofiel kan versterken zal er een uitgebreide analyse moeten plaats vinden van de huidige situatie om zo de verbeterpunten in kaart te brengen. Op basis hiervan kun je een strategie bepalen met zoektermen waar op gefocust gaat worden en de gepaste linkbuilding technieken.

Zoals eerder al benoemd hebben niet alle links dezelfde waarde, maar zijn ze wel allemaal belangrijk voor een natuurlijk linkprofiel. Door de verschillende technieken met elkaar te combineren zorg je ervoor dat er een gevarieerd linkprofiel ontstaat. Wanneer je dit niet op de juist manier uitvoert zal Google je afstraffen. Dit kan redelijk lastig zijn, dus schakelen bedrijven vaak een linkbuilding bureau  in. Maar wat zijn nu die linkbuilding technieken?

De meest makkelijke backlinks om te verkrijgen en ook vrij goedkoop zijn de links op startpagina’s, waarmee je de basis kan leggen voor een linkprofiel. Hiernaast heb je nog SEO-blogs en wist je dat 92% van de consumenten de aanbeveling van een blogger meer vertrouwt dan een advertentie. Hierdoor is een backlink in een blog niet alleen goed voor de betrouwbaarheid van je product, maar door relevante blogs komen er ook potentiële klanten op jouw website. Ten slotte, zijn er nog de persberichten op nieuwssites. Het vele organische verkeer en de hoge autoriteitswaarde zorgt voor een super sterke link, maar ook naamsbekendheid.

Welke hout beton schutting moet ik kiezen?

De keuze voor een hout beton schutting is reuze en dat maakt het soms lastig. Al die varianten aan houtsoorten, vorm van de tussenschotten en dan ook nog de afwerking van het beton. Om in ieder geval een grote zorg weg te nemen is het goed om te weten dat de opties die hier benoemd worden, nooit verkeerd zijn. Tegen ieder budget is er een hout beton schutting van goede tot uitstekende kwaliteit te vinden. Alle keuzes die u maakt zullen naast uw beschikbare budget dan ook op basis van persoonlijke smaak zijn.

Begin met het kiezen van de houtsoort

Met alle verschillende houtsoorten, vormen van de panelen en afwerking van zowel het hout als het beton kunt u uw hout beton schutting Almere vrijwel volledig naar eigen wens samenstellen. U moet voor uzelf de juiste afweging maken in wat u van de kwaliteit, levensduur en de uiterlijke look van de schutting verwacht. Want iedere houtsoort heeft zijn eigen kenmerken, kwaliteiten en charmes. Het kiezen van de juiste hout beton schutting begint daarom vaak met het bepalen van de houtsoort. Wat vindt u mooi en wat past bij uw omgeving?

Wat zijn de meest voorkomende houtsoorten voor een schutting?

Een van de meest gekozen houtsoorten voor een schutting is grenenhout. Van zichzelf niet heel erg duurzaam en daarom wordt dit hout vaak geïmpregneerd. Dat zorgt voor een verlenging van de levensduur van het grenenhout waardoor het 10 tot 15 jaar in goede staat meegaat. Uw hout beton schutting Utrecht met grenen hout is geeft een vrij grove en rustieke uitstraling. Grenenhout is afkomstig van de grove den, is vrij donker van kleur en heeft veelal meer noesten en kwasten dan bijvoorbeeld het in kwaliteit en prijs vergelijkbare vurenhout.

Het verschil tussen grenen- en vurenhout?

Vurenhout is afkomstig van de fijnspar en is over het algemeen makkelijker te bewerken en relatief iets goedkoper dan grenenhout. Het is wel belangrijk dat vurenhout geïmpregneerd wordt wanneer u het gebruikt voor een hout beton schutting. Na impregnering gaat het ongeveer 10 jaar mee. Vurenhout heeft niet de typische geur van hars, die bij grenenhout wel sterk aanwezig is mocht u daarvan houden. Grenenhout is wat stugger en grover en vurenhout laat zich daarom juist wat eenvoudiger bewerken.

Zoekt u een hardere houtsoort voor uw beton schutting?

Hardere houtsoorten voor een beton schutting Almere zijn Douglas of, hoe kan het ook anders, hardhout. Al moet u zich niet volledig blind staren op de naam ‘hardhout’. Hardhout is afkomstig van loofbomen, waar de meeste houtsoorten voor een schutting van naaldbomen komen. Een loofboom groeit stukken langzamer dan een naaldboom, waardoor het hout vaak harder wordt. Vaak, dus zeker niet altijd. Zo zijn er dus ook hardhoutsoorten zoals Balsahout, die worden beschouwd als zacht hout. Het wordt er niet eenvoudiger op, maar laat u daarom goed informeren of zorg voor voldoende research wanneer u op zoek gaat naar hardhout.

Het verschil tussen Douglas en hardhout?

Het verschil tussen Douglas hout en hardhout zit hem met name in de duurzaamheidsklasse. Douglashout heeft duurzaamheidsklasse 3 en gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee. Hardhout heeft duurzaamheidsklasse 1. Dat betekent dat het zeker 25 jaar meegaat.  Hardhout heeft een mooie roodbruine klaar, maar zal naar verloop van tijd en weersomstandigheden langzaam wat vergrijzen. Wel blijft het in vergelijking met andere houtsoorten toch donkerder van kleur. Douglashout heeft van nature veel hars. Dit helpt uitstekend tegen houtrot waardoor het niet per se geïmpregneerd moet worden. Dat is dan weer milieubewuster.

Na de houtkeuze kiest u de vorming van het beton

Hout gekozen? Da gaan we verder naar de beton keuze. Ook hier geldt met name de voorkeur van eigen smaak. Bij een kwalitatieve aanbieder van hout beton schuttingen is het beton gewapend en wordt het glad gestort. Dat geeft de garantie van stevigheid, kwaliteit en het tegengaan van scheuren of verkleuring door bijvoorbeeld de aanslag van algen. Ook kunt u vaak voor een kleur, een coating, kiezen voor uw beton. Van wit tot antraciet, maar ook steeds populairder is een rotsmotief vanwege de natuurlijke look. Daarna rest nog de keuze in de vorm van de tussenschotten. Welke hoogte, maar ook zeker welke uitvoering van afwerking. Veelal wordt gekozen voor de standaard rechte schermen, maar ook V-schermen zijn populair als afwisseling. Schuine schermen aan de uiteinden zorgen voor een mooie afloop richting uw gevel, stenen muur of dakrand. Kijk zelf maar eens goed rond, laat je inspireren en vervolgens door een specialist informeren.