De moderne trampoline die je moet hebben

Ben jij opzoek naar de nieuwste en modernste trampoline? De flat to the ground trampoline is dé trampoline die je moet hebben. Deze trampoline is gelijkvloers ingegraven en is de nieuwste eyecatcher in jouw tuin! Kom in deze blog meer te weten over de verschillende trampolines en welke trampoline jij in je tuin wilt hebben.

Verschillende modellen trampolines

De normale trampoline, opstaande trampoline, is de meest bekendste trampoline aller tijden. Deze trampoline staat op poten en heeft een verplicht veiligheidsnet. Ideaal als je geen gat wilt graven in je achtertuin. Dan is er de inground trampoline, waarbij de beschermrand ongeveer 20 cm boven de grond uitkomt. De beschermrand is op de kuil geplaatst, zodat de lucht onder de trampoline weg kan. Bij een trampoline inground is een veiligheidsnet verplicht. Naast deze twee modellen, is de flat to the ground trampoline volledig gelijkvloers en is de trampoline flat hierdoor verkrijgbaar zonder veiligheidsnet.

Vorm van de trampoline

Je zou denken dat de vorm van een trampoline niet uitmaakt, maar niets is minder waar. Een ronde trampoline heeft namelijk een centraal springpunt wat inhoudt dat je altijd terugkomt op de plek waar je springt. Vierkante en rechthoekige trampolines hebben dit centrale springpunt niet, waardoor er een lanceereffect ontstaat. Dit is perfect voor salto’s en gave trucs, omdat je springt op de ene kant van de trampoline en terechtkomt op de andere kant.

Flat to the ground trampoline

De PremiumFlat trampoline van Etan Trampolines is een inground trampoline flat waar je de hoogste sprongen op maakt. Deze trampoline is beschikbaar als rechthoekige trampoline en ronde trampoline, zoals een trampoline 244 cm. Wil je een trampoline in de tuin zonder aan te kijken tegen een veiligheidsnet? Bij een gelijkvloerse trampoline is een trampoline veiligheidsnet niet verplicht, doordat er geen hoogteverschil zit tussen de trampoline en de grond. De PremiumFlat trampoline is geproduceerd in Europa én volledig van Europese materialen. Dit zie je terug in de lange levensduur van de trampoline en garantietermijnen. Wat wil je nog meer?

Geen groene vingers, toch een moestuin

Een moestuin in je tuin, hoe begin je daarmee? Wat heb je er allemaal voor nodig als je gaat beginnen met een moestuin. Het klinkt allemaal hartstikke leuk maar veel mensen vinden het lastig om een goed overzicht te krijgen van spullen die ze nodig hebben voor een moestuin. Daarom zetten wij in dit artikel op een rijtje wat jij absoluut nodig hebt als je gaat beginnen met een moestuin.

Beginnen met je moestuin

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een stuk grond hebt of een aantal bakken met potgrond hebt waar je de moestuin kan maken. Zorg daarna dat je een lijstje maakt met soorten groente en fruit die je in je moestuin wil hebben. Zoek op internet voor inspiratie maar ook voor informatie. Wanneer moet je welke zaden planten, kunnen deze zaden buiten en hoeveel water hebben deze zaden nodig. Als je dat allemaal gedaan hebt is het verstandig een planning te maken. Wanneer ga je welke zaden planten en wanneer moet je water geven. Sommige groenten mogen niet binnen een x aantal jaren op een stukje grond staan. Daardoor kan de grond uitputten. Zorg dat je dat soort dingen bijhoudt in een duidelijk overzicht voor jezelf. Tenslotte heb je uiteraard ook nog praktische dingen nodig zoals tuingereedschap!

 

Zorg dat je alles goed voorbereid

Een moestuin starten is dus helemaal niet zo moeilijk. Het gaat er vooral om dat je goed onderzoek doet naar de zaden die je van plan bent om te gaan planten. Zorg voor een goed overzicht en gebruik als het nodig is hier een digitale applicatie voor. Die zijn op het internet namelijk zat te vinden. Als je dat allemaal goed voorbereid komt het helemaal goed en kan je ook zonder groene vinger een aardig eind komen met het starten van een moestuin.

Een goede bodem voor je tuin

Als je een tuin hebt die goed onderhouden is dan heb je een aantal voordelen. Je tuin ziet er prachtig uit, je kan hiervan genieten en bovendien is de tuin ook nog eens goed voor het milieu. Als je je tuin goed wil onderhouden dan is het fijn als de bodem van de tuin gezond is. In dit artikel geven we een aantal tips hoe je dat het beste kan doen. Op deze manier heb je ook nog eens minder water en bestrijdingsmiddelen nodig voor je tuin.

Tip 1: Natuurlijke tuin

Houd de tuin lekker natuurlijk. Als jij de natuur gewoon de ruimte geeft bespaar je onderhoud. Dat scheelt een hoop tijd en bovendien ook nog geld. Als je een levende tuin hebt met veel planten die oorspronkelijk in Nederland voorkomen dan is deze tuin minder vatbaar voor plagen, ziektes, droogte en eventuele wateroverlast.

Tip 2: Compost in je tuin

Zorg dat je je tuin goed vruchtbaar maakt door er compost of mest op te scheppen. Het beste is als je alleen gebruik maakt van biologische varianten hiervan. Daarnaast is het ook belangrijk dat je niet te veel mest gebruikt. Het kan dan namelijk gebeuren dat je mooie planten slap worden.

Tip 3: Blijf het onkruid de baas

Zorg dat je het onkruid de baas blijft door dit regelmatig weg te halen. Je kan ervoor kiezen om dit met de hand weg te halen maar er zijn ook allerlei alternatieven voor te bedenken. Zo zijn er verschillende gereedschappen die je ervoor kan gebruiken. Het enige wat je moet proberen te vermijden zijn niet-biologische middelen. Dit is namelijk slecht voor de insecten en bovendien erg zonden van je tuin en al het werk wat je erin hebt gestoken.

Tip 4: Maak je gereedschap goed schoon

Als laatste tip is het belangrijk dat je je tuingereedschap goed schoonmaakt na gebruik hiervan. Als je dit consequent goed doet heb je hier op langere termijn zeker profijt van. Je zal namelijk zien dat je het gereedschap op deze manier langer kan gebruiken dan dat je gewend was.

Hoe zorg ik dat mijn tuin verzorgd blijft?

Als je een tuin hebt is het natuurlijk belangrijk om deze goed te onderhouden. Je wilt niet dat je tuin er slordig uit gaat zien. Onkruid, overgroeiende planten en kapotte tegels is natuurlijk het laatste wat je wil. Als je een mooie tuin wil die er heel het jaar goed uitziet is het belangrijk dat je het onderhoud van je tuin goed bijhoudt. Om dat te doen zijn er een aantal dingen van belang. Wij zetten voor jou op een rijtje wat jij kan doen om je tuin goed te onderhouden zodat je nooit meer naar een verslonsde tuin hoeft aan te kijken.

Goede tips om een tuin goed strak te houden

Als je zelf niet zulke groene vingers hebt kan je ervoor kiezen om een aantal keer per jaar een tuinman te laten komen. Als je meer houdt van zelf aanpakken is het belangrijk dat je vaste momenten bedenkt waar je de tuin gaat onderhouden. Denk er dan aan dat je gras alleen kan maaien als het droog is maar bomen weer het best in de winter gesnoeid kunnen worden. Zorg ervoor dat je een goed overzicht maakt met de taken die moeten gebeuren en wanneer deze moeten gebeuren zodat je deze goed kan inplannen.

Een duidelijk overzicht maken voor een mooie tuin

Een duidelijk overzicht is dus echt de key voor een verzorgde tuin. Als je gaat achterlopen met het bijhouden van je tuin wordt het steeds minder leuk om dingen in je tuin te doen omdat het resultaat niet meer echt te zien is. Daarentegen is het resultaat juist wel te zien als je tuin heel mooi en verzorgd is en bijvoorbeeld alleen op één plek in de tuin het onkruid weggehaald moet worden. Zorg dus dat je het zorgvuldig bijhoudt zodat je kan blijven genieten van je prachtige tuin!

Een ecologische tuin

Heb jij een groene tuin? Steeds meer mensen hebben een tuin waar tegels in liggen, waar weinig planten en bloemen instaan en de insecten niet meer komen. Deze tuin is totaal niet aantrekkelijk voor insecten en bovendien ook niet duurzaam. Kies daarom voor een ecotuin. Een ecotuin is een tuin waar extra aandacht wordt besteed aan mens dier en natuur. Er wordt in deze tuin geleefd. Niet alleen door jou maar ook door de natuur! Een ecotuin creëren is heel makkelijk en hoeft helemaal niet veel energie te kosten. In dit artikel vertellen we in een paar stappen hoe jij je tuin duurzaam en ecologisch kan maken.

Tips voor het maken van een ecotuin

Als je een ecotuin wil kan je gebruik maken van allerlei verschillende soorten bloemen, struiken, bomen en hagen. Je hoeft het allemaal niet netjes aan te leggen. Dat trekt namelijk de meeste dieren aan. Zorg daarnaast dat je geen gebruik maakt van kunstmest. Kijk naar alternatieve en gebruik organische meststoffen. Denk aan: compost, stalmest, groenbemesting, kippen- en koeienmest in korrelvorm. Schakel ook over naar biologische bestrijdingsmiddelen met natuurlijke ingrediënten. Dat is beter voor de ecologie. Tenslotte is het belangrijk dat je zo min mogelijk tegels in je tuin hebt. Leg in plaats hiervan bijvoorbeeld gras neer en laat dit lang groeien. Dit trekt allerlei insecten, bijvoorbeeld: sprinkhanen…

Kijk wat de opties zijn voor jouw tuin

Een ecologische tuin maken is dus helemaal niet ingewikkeld. Met kleine aanpassingen in je tuin kan je ervoor zorgen dat je tuin al een stuk meer ecologisch wordt. Dit is natuurlijk fijn voor het milieu, de dieren en de bloemen. Op het internet is zijn er veel foto’s met inspiratie te vinden. Kijk dus wat jij in je tuin kan doen voor de insecten en het milieu door een ecotuin te maken.

Hoe onderhoud je potplanten het beste?

Tijdens de lente hebben planten die in potten of bakken staan vaak meer water en voedingsstoffen nodig dan planten die in de grond staan. Dit komt omdat planten die in de grond staan geen gebruik kunnen maken van voedingsstoffen in de bodem. In de lente is het dus extra belangrijk om deze planten mest te geven. Je kunt tijdens de lente ook gebruikmaken van speciale tabletten die ervoor zorgen dat de planten voldoende water tot zich kunnen nemen.

Potplanten water geven

In de lente kun je potplanten ongeveer 1 keer per week water geven, afhankelijk van het soort plant waar je mee te maken hebt. Een plant die te veel of juist te weinig water krijgt gaat vaak hangen. Er bestaan potten die overmatig water automatisch afvoeren. Zo weet je zeker dat je plant niet onbedoeld te veel water krijgt. Hiernaast moet je potplanen ook in een nieuwe pot zetten wanneer deze te groot wordt. Als de pot te klein is voor de plant, dan kan deze pot gaan afsterven. Het op tijd snoeien van de pot zorgt voor het vertragen van de groei, zodat je de plant zo lang als mogelijk is in staat houdt om in de pot te blijven staan. Per plant verschilt het of je wanneer en hoe je deze moet snoeien.

Te planten beschermen tegen vorst

Bescherm de plant en de pot waarin de plant staat ook tegen vorst. Sommige materialen staan erom bekend dat ze vocht aantrekken. Zorg ervoor dat de waterafvoer in de pot goed genoeg is. Water dat in de pot achterblijft zal op den duur gaan uitzetten wat er weer voor zorgt dat de pot gaat barsten. Om dit te voorkomen kun je ook weer kiezen voor een pot die overtollig water weg laat lopen. Het afdekken van de wortels met stro kan helpen met het beschermen van deze wortels tegen vrieskou.

Het hergebruiken van restafval in je tuin

Bij het onderhouden van je tuin is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Zo wil je er in eerste instantie voor zorgen dat je de bodem van de tuin goed vruchtbaar houdt. Op deze manier kun zorg je namelijk dat de planten optimaal kunnen leven en groeien. In de natuur komt het normaalgesproken voor dat dode planten en op de grond gevallen bladeren uiteindelijk weer dienen als voeding voor andere planten. Doordat de wormen, de bacteriën en de insecten deze bladeren opeten, zetten ze deze uiteindelijk om in compost.

Gebruik compost in je voordeel

Als tuineigenaar ben je juist vaak bezig met het weghalen van dit soort bladeren. Wanneer je dit doet, dan haal je in feite een gedeelte van de voedingsstoffen uit je tuin weg bij de planten. Wil je wel een nette tuin zonder rondslingerende bladeren, dan kun je ervoor kiezen om een composthoop neer te leggen. Met een composthoop heb je een nette tuin, omdat je al het tuinafval en de bladeren op een hoop hebt. Ook kun je met een composthoop de planten van voldoende voedingsstoffen voorzien. Hiernaast is een composthoop goed voor het milieu, omdat je de resten van de planten opnieuw gebruikt voor het voeden van de bodem.

Leven in je tuin

Het hergebruiken van de reststoffen heeft ook als voordeel dat je het leven in je tuin, de insecten, schimmels en bacteriën, blijft stimuleren. Insecten helpen de planten doordat zij de reststoffen omzetten in compost, wat weer als voedingstoffen dienen voor de planten. De planten zijn op hun beurt weer verantwoordelijk voor de voeding van deze insecten. Door een composthoop te maken en deze ook te gebruiken, kun je als tuinier optimaal gebruikmaken van de natuur zonder hierbij de natuur in de weg te zitten.